dijous, 7 d’abril del 2011

La Vikipèdia és una enciclopdia lliure en catalá (WIKIPEDIA en anglès i castellá). La gent que vulgui pot ficar
informació i modificar diferents articles. Les personas responsables d'aquesta web, mirarán si el que has creat és correcte i si no ho és o modificarán o eliminarán.
La activitat que el nostre professor ens va plantejar, va ser la següent:
Hauriem de fer una explicació sobre alguna cosa que no hi siguès a la VIKIPÈDIA.
Desprès de mirar alguna cosa que m'interessès i no hi siguès, vaig veure que un dels meus grups
favorits no hi era ( THE LOUK ). Aquí deixo la ID per entrar-hi:
http://ca.wikipedia.org/wiki/The_louk

El meu nom d'usuari és Garethbale3.
Saluts (:

dilluns, 7 de febrer del 2011

SEGURETAT A INTERNET!

1.Còpies de seguretat

Utilitza un llapis de memòria o un servei en línia per a còpies de seguretat per a desar-hi còpies dels arxius. Així si el teu ordinador pateix alguna incidència, podràs recuperar els teus documents.

2.Robatoris

No mostris el teu portàtil en llocs poc segurs. Cal tenir cura i vigilar on deixem el nostre portàtil. Per tenir una identificació personalitza-ho amb adhesius o folrant-lo amb uns plàstics especials.

3.Usuaris i contrasenyes

Utilitza un nick en comptes del teu nom o cognom verdaders. No indiquis la teva edat.Inventa contrasenyes difícils (combinació de nombres i lletres i si pot ser algun símbol com @ o %); no les comparteixis amb ningú.Quan iniciïs la sessió en un ordinador públic, desmarca la casella de “recorda usuari i contrasenya”. Tanca sempre la sessió quan acabis.Si et vols donar d’alta en algun servei en línia, fes-ho sempre i quant estiguis segur de que no hi ha perill, tot vigilant quines dades personals dónes.

4.Virus

No desactivis l’antivirus en cap moment, ho poden aprofitar per infectar el teu ordinador, copiar-te informació o prendre’t la teva identitat.Comprova que l’antivirus i el sistema operatiu estiguin sempre actius i actualitzats.No obris arxius adjunts de remitents desconeguts.

5.Bateria

S’aconsella a tots els usuaris que mantinguin els portàtils endollats al corrent el màxim temps possible i en especial durant el funcionament.

6.Funda

Desa sempre el teu ordinador portàtil dins de la seva funda quan acabis d’utilitzar-lo i quan t’hagis de desplaçar per no rebre posibles cops.


7.Actituds i valors del món i la vida digitals

La majoria de continguts d’Internet tenen drets d’autor, això implica que cal vigilar què copiem i què baixem d’Internet, si no volem incórrer en un delicte.

8.Descàrregues

Si descarregues, fes-ho només en aquells llocs que siguin de confiança.Les xarxes P2P poden ser utilitzades per accedir al nostre ordinador sense saber-ho.El fet de baixar d’algun lloc web música, vídeos i altres fitxers implica una vulneració dels drets d’autor d’aquests continguts.

9.Ciberassetjament (Ciberbulling o E-bulling)

El ciberassetjament és l’ús d’Internet, el telèfon mòbil o els videojocs per humiliar, agredir, maltractar,difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys o persones conegudes d’una edat semblant.

10.Ciberassetjament a menors (Grooming)

Sigues sempre molt prudent amb les teves fotos i amb els vídeos personals, ja que no saps mai quin ús poden fer-ne. No acceptis cap tipus de xantatge a la xarxa, i en aquest cas comenta-ho amb els teus pares. Protegeix el teu ordinador de virus i altres programes maliciosos que poden revelar les teves claus als autors de ciberassetjament a menors.

11.Missatges ham (Trolling)

El trolling és un terme anglès que defineix el comportament d’aquelles persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa (correu electrònic,
xats, xarxes socials) de manera intencionada i amb la finalitat de trobar polèmica.

12.Griefin

El griefing és un terme anglès vinculat als jocs en xarxa, que serveix per definir el comportament d’aquells que perjudiquen de manera intencionada
i sistemàtica un jugador en particular.

13.Navegació i correu electrònic

-         Navegador: Programa informàtic que permet moure’s pels diversos serveis, recursos o conjunts d’informació d’Internet, per un sistema o per una aplicació.
-         Finestres emergents o Pop ups: Finestra que apareix automàticament a la pantalla, sobreposada a la finestra activa.
-         Galetes o cookies: Fitxers amb informació sobre els hàbits, les preferències i les pautes de navegació d’un internauta que visita una pàgina web, que el servidor envia al disc dur de l’ordinador de l’internauta mitjançant el navegador.
-         Tallafoc o firewall: Aquesta mena de programa és el «porter» del teu ordinador: ningú no hi passarà sense el seu permís. T’avisa de possibles programes que et poden danyar l’ordinador i, a més, et protegeix davant els estafadors que hi vulguin entrar.
-         Correu electrònic o mail: Aplicació per mitjà de la qual es poden enviar i rebre missatges personalitzats

14.Missatgeria instantània i xats

Els xats com ara el messenger són una bona manera de comunicar-se. És important tenir cura de què diem i de com ho diem. Hi ha persones malintencionades i expertes que utilitzen el messenger i els xats per
fer-te algun mal (Grooming) o per prendre’t la teva identitat digital (Phising). Quan alguna persona et falti al respecte o et posi en una situació desagradable no deixis que la situació es repeteixi. No deixis que els xats o les xarxes socials ocupin tot el teu temps d’oci, gaudeix d’altres activitats.

15.Xarxes socials

Xarxa social: Conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet, que tenen com a element cohesionador el fet de compartir diferents tipologies de continguts, ja siguin personals, audiovisuals, professionals, etc. Les xarxes socials et permeten conèixer gent i tenir amics arreu del món.

A Internet és molt fàcil dir mentides i fer veure que ets una altra persona. Publicar informació a les xarxes socials és molt ràpid, però un cop publicada no saps quin ús en poden fer. Abans de penjar una imatge o publicar alguna cosa a la xarxa pensa-t’ho bé. No facilitis o publiquis dades, informació, fotografies o vídeos d’altres persones que no t’hagin donat el seu permís.


Internet és una cosa molt seriosa i s'ha d'anar amb molt de compte amb el que la gente veu. No pots dir, fer penjar o baixar el que tu vulguis. S'ha d'anar amb compte sempre i has d'estar alerta.
                                                                              
                                             J0Se!